Una programació completa reivindicarà la Igualtat en ocasió del Dia de la Dona

Moltes i variades són les activitats que la regidoria d'Igualtat, dirigida per José Luis León Gascón, ha preparat per commemorar el 8M, Dia de la Dona, reivindicant la igualtat de drets i deures entre homes i dones. Activitats que han donat inici hui mateix amb una ruta guiada adreçada a la comunitat escolar i acabaran el 25 de març amb una jornada sobre Salut Menstrual i Endometriosi, tenint com a dia central el dimecres 8 de març amb diverses activitats, inclòs el manifest institucional a les 12:00h a la Plaça de l'Ajuntament.

Com han explicat el regidor d'Igualtat i la tècnica d'àrea, Natividad García, s'han preparat tot un seguit d'activitats adreçades a tota la població, amb l'objectiu de commemorar el Dia de la Dona, però sobretot reivindicar la igualtat de drets entre homes i dones.

El responsable municipal d‟Igualtat, ha sigut l’encarregat de detallar l’agenda del mes de març, dirigida al Dia Mundial de la Dona. "És un orgull per a mi representar la regidoria d´Igualtat a Altea"; ha començat dient el regidor. León Gascón ha parlat de la ruta “Dones Alteanes” que durant esta setmana i la que ve tindrà lloc i que està adreçada als escolars del munipi.

León Gascón ha ressaltat que este any la XXII Trobada de Dones comarcal tindrà lloc el proper 3 de març a Altea, concretament al Palau en horari de 17 a 21:00h. Una activitat per a la qual cal invitació que es pot recollir al departament d'Igualtat d'Altea, Centre Social. Una trobada en què participaran els municipis de la Comarca. Durant esta vesprada, les assistents compartiran una xocolatada, una conferència a càrrec de l'Escola de Clown Fills d'August, on les rialles estan assegurades i una representació del Cor de Dones Alquímia.

El diumenge dia 5 es durà a terme la Jornada d'Endoinfància al Centre Juvenil, adreçada a famílies on es pretén visibilitzar l'endometriosi i està gestionada per l'associació “El Grito del Silencio”.

Dimecres 8, Dia Internacional de la Dona, començarà amb uns programes especials a Radio Altea que duraran fins a les 13:00h. A les 12:00h tindrà lectura el manifest institucional del 8M a la Plaça de l'Ajuntament. Lloc on s'instal·laran també “Puntos Violeta” oferint informació i es donarà lectura als relats guanyadors del concurs d'escriptura en què participen els IES d'Altea. A més a la seu de Creu Roja a les 9:30h tindrà lloc la xarrada “Camí a la Igualtat” impartit per Nilda Margot Garay, doctora en dret i especialista en Dret Constitucional i Gènere. Esta xarrada és oberta al públic en general.

A més, des de la Plaça dels Esports, a les 17:30h, eixirà un autobús en direcció Alacant per participar a la manifestació “Les dones per la igualtat”.

El dijous dia 9 es presentarà a la Biblioteca Municipal a les 19:00h el llibre “Divina Ancestra” de Marta Blanco.

El diumenge 12 de març, a partir de les 10:00h des del Portal Vell, es durà a terme la ruta guiada “Això no es paga en diners: dona i economia tradicional” de dones rellevants d'Altea. Per motius d'organització cal inscriure's amb anterioritat a la regidoria Igualtat@altea.es

Dimarts 14 es durà a terme la lectura del manifest pel Dia Mundial de l'Endometriosi a la plaça de l'Ajuntament a les 12:00 h.

El dissabte 18 tindrà lloc un Taller de Corresponsabilitat, a la FPA en horari de 10:00 a 13:00h dirigit a homes i dones i en què s'abordaran els temes de cura, la fontaneria i la cuina. La inscripció per participar-hi s'ha de fer al mail Igualtat@altea.es  o a la mateixa regidoria d'Igualtat.

I tancarà la programació del 8M d'este 2023 la segona edició de la Jornada sobre Salut Menstrual i Endometriosi a la Biblioteca Municipal de 9.30 a 14.00h a càrrec d'especialistes en la matèria, organitzada per l'associació “El Grito del Silencio”. Per participar-hi s'han d'inscriure a elgritodelsilencio21@gmail.com .

Finalment, l´edil d´àrea ha desitjat l´èxit per a estes activitats reivindicatives del 8M, organitzades pel departament d´Igualtat de l´Ajuntament d´Altea.

Per part seua, la tècnica de l'àrea, Natividad García, ha convidat la ciutadania a participar de les activitats del 8M i ha apuntat que aquestes activitats compten amb el consens de les associacions que formen part del Consell Local de Dones d'Altea, especialment Cruz Roja i el Grito  del Silencio, els qui desenvoluparan alguns dels tallers proposats.

“L'agenda 8 de març té sobretot un ambient de reivindicació i es posa el focus en allò que realment preocupa les dones i els homes per aconseguir una societat més igualitària, que és la igualtat de drets de dones i homes a la feina i en tots els àmbits de la vida”. Ha declarat García, que ha apuntat la contínua lluita que des d'Altea s'exerceix per estos drets. Com a mostra, la planificació dels tallers de corresponsabilitat, on un any més es demostrarà que no hi ha unes professions de dones i d'altres d'homes, cosa que servirà per tenir una Altea més igualitària.