L'exposició de gravats “La impressió de la festa” del Centre Ocupacional Les Talaies s'inaugura a Vilamuseu

Vilamuseu acull des d'ahir l'exposició "La impressió de la festa", un conjunt de gravats que mostren diferents escenes de les festes de Moros i Cristians. Aquesta mostra és fruit del treball dels usuaris del Centre Ocupacional Les Talaies que participen al taller de gravats “Les Talaies Creativa”.
 
Després de realitzar diferents treballs i exposicions des del 2015, el 2022 l'alumnat d'aquest taller creatiu va començar a expressar la seua visió sobre les festes de Moros i Cristians, del que ha resultat aquesta col·lecció de quadres pictòrics que s'exposen a Vilamuseu fins al 28 de gener.
 
Els usuaris de Les Talaies participen assíduament a la festa actuant amb la seua batucada a l'inici de les desfilades moro i cristià, a més que molts coneixen més a fons els actes i moments de les festes patronals. Per això, amb aquest treball, han pretès imprimir les experiències viscudes i sentides en els diferents moments que coneixen de les festes de la Vila Joiosa. Cada obra es presenta acompanyada de textos poètics del cronista oficial de la Vila Joiosa, Albert Alcaraz, i el disseny compta amb la col·laboració de l'artista viler Ginés Lloret.
 
 
Aquesta mostra està ubicada a la mateixa planta que “Música, pólvora i desembarc”, l'exposició que s'endinsa en profunditat en la història i característiques de les festes de Moros i Cristians de la Vila Joiosa, per la qual cosa els visitants de Vilamuseu trobaran un vessant més històrica en aquesta exposició i una més artística a “La impressió de la festa”.
 
Aquesta exposició s'inaugura amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat el dia 3 de desembre passat. A l'acte hi han assistit l'Alcalde de la Vila Joiosa Marcos Zaragoza i membres de la Corporació municipal, entre d'altres.
 
El Taller de gravats Les Talaies Creativa ha presentat diverses exposicions sobre diferents temes com Versions (2017) a Vilamuseu, La mirada geomètrica (2018) a l'Espai d'Art Contemporani de la Barbera, L'almadraba. Laberint de mirades” (2019) al Museu Boca del Calvari de Benidorm, “Vivències” a l'hotel Allon Mediterrània i “La imatge fragmentada” a l'Espai d’Art Contemporani de la Barbera.