Balconades d’Altea convoca la seua 25 edició

Altea, 22 de maig de 2023. L'exposició pictòrica a l'aire lliure, Balconades, fa 25 anys i convoca una nova edició, la inscripció de la qual es podrà fer fins al proper 9 de juny en horari de vesprada a la Casa de Cultura. Segons informa l'edil de Cultura, Aurora Serrat, que apunta que la balconada s'haurà de lliurar fins al 23 de juny.

Com és habitual, hi podran intervenir tots els creadors que ho desitgen, sense distinció de nacionalitat, majors de 18 anys i la tècnica i tema seran lliures, només condicionats que la seua exposició a l'exterior siga viable -balcons del nucli antic-.

 

Es pot participar individualment o col·lectivament; de forma individual només es podrà participar amb una única balconada.

La preinscripció i recollida de roba per a la realització de la balconada es realitzarà fins al 9 de juny, o fins a esgotar existències, a la Casa de Cultura d'Altea, en horari de 17.00 a 21.00 hores de dilluns a divendres, previ dipòsit de 10€, en efectiu i import exacte, que es tornarà en lliurar el balcó per a la participació.

La balconada haurà de lliurar-se al centre fins al 23 juny, en horari de 17:00 a 21:00h, de dilluns a divendres.

Aquells que, havent recollit la tela, no vulguen participar-hi hauran d'anul·lar la seua preinscripció tornant la tela en blanc o abonant una taxa de 40€ en cas de no poder tornar la tela en blanc.

Els participants que en edicions anteriors van retirar la tela però no van participar ni van anul·lar inscripció, participaran amb la tela de l'edició anterior, o bé, abonaran la taxa de 40€ i fiança de 10€ per obtenir nova tela.

L'exposició es formarà amb els 55 primers balcons presentats, que no preinscripcions, encara que la Casa de Cultura puga repartir més de 55 teles. Les restants seran reserva. Es podran excloure aquelles balconades que resulten ofensives, que agredeixin a la sensibilitat del públic o que no reuneixin unes condicions o qualitat mínima per a la seua exposició a via pública. Així mateix, seran retirades aquelles balconades amb l'orientació incorrecta -darrere del llenç s'indica l'orientació- podent ser recuperades per l'autor exclusivament previ abonament de la taxa de 40€.

La balconada podrà ser retirada pel seu autor, o qui aquest autoritze per escrit, entre el 22 gener 2024 i el 8 març 2024 a la Casa de Cultura d'Altea, en horari de 17:00 a 21:00h de dilluns a divendres finalitzat este termini es destinarà la balconada a l’ús que es crega més convenient.

Les obres seleccionades s'exposaran a Altea del 17 de juliol al 27 d'agost; a l’Alfàs del Pi, del 4 al 30 de setembre; agost del 5 al 16 d'octubre; Benimantell del 3 al 26 de novembre i del 15 de desembre a l'11 de gener estarà Balconades a Oliva.

Com a responsable municipal de Cultura, Aurora Serrat convida a participar d'esta 25a edició de Balconades d'Altea i ressalta el caràcter singular d'esta mostra a l'aire lliure que engalana els balcons dels principals carrers del nucli antic d'Altea i que es converteix any rere any en un gran atractiu cultural i turístic del municipi a l'estiu.