Altea i el Beethoven Fest vos proposen un pla per al diumenge

Si eres amant de la música clàssica i vols escoltar un bon concert, a més de visitar Altea, no t'ho penses dos vegades. La tercera edició del Beethoven Fest ho ha tingut en compte a l'hora d'organitzar els concerts, que tindran lloc els diumenges 19 i 26 de febrer i el diumenge 5 de març a la Casa de Cultura a les 12:00h. Així ho ha indicat l'edil de Cultura, Aurora Serrat, que ha presentat la iniciativa amb el director del cicle, Marcos Ivorra i els músics Toni Barber i Antonio Martínez.

Com ha recordat la responsable municipal de Cultura, “este cicle naix amb motiu de la commemoració del 250è aniversari del compositor i després de la pandèmia el vam reprendre el passat any”. “És un projecte que ve per quedar-se, de música clàssica i en especial de Beethoven”, ha apuntat Serrat, que ha revelat que en esta tercera edició del festival seran tres els concerts els que s'oferisquen i els seus protagonistes són músics alteans i de la Comarca.

"Des de l'àrea de Cultura este projecte suposa una mostra més de l'aposta que fem per facilitar un lloc al músic on puga mostrar la seua feina, preparació i art"; ha declarat Aurora Serrat, que ha convidat alteans, alteanes i amants de la música clàssica a gaudir d'estos concerts, “que bé poden ser també una excusa per visitar el nostre municipi”.

Per la seua banda, el director del Beethoven Fest, Marcos Ivorra, ha agraït a la regidoria de Cultura i a la Biblioteca Municipal “la seua col·laboració i ajuda constant”. 

"L'edició d’este any està enfocada a la música de cambra, de grups més reduïts i amb instrument vehicular als tres concerts que és el piano", ha matisat Ivorra, que ha explicat que el primer concert, diumenge 19 de febrer, serà a càrrec del Trio Akram de clarinet, violoncel i piano. Este trio té 6 anys de formació i està compost per músics de la província d'Alacant i oferiran un programa la peça central del qual és el Trio Opus 11 de Beethoven. En paraules de Marcos Ivorra, “una de les peces de càmera més interessants o de més rellevància dins del repertori de Beethoven que no siguen els quartets o trios de corda”. "Este és un bon aperitiu per començar el cicle i les 12h és una bona hora per prendre's l'aperitiu i dinar al municipi"; ha conclòs el director del Beethoven Fest.

El segon dels concerts, diumenge 26 de febrer, ha estat presentat per un dels músics del Quartet de saxòfons i piano, professor al Conservatori d'Altea, Toni Barber. L'integrant d'Oximoron ha lloat la iniciativa indicant que “un cicle de música de cambra sempre és molt interessant per la connexió entre el músic i el públic en ser un aforament reduït”.

  “Farem un concert inspirat en les transcripcions de les quartes de corda i després tocarem un quintet també adaptat. És un repertori que no és original per a saxo però que treballarem perquè el saxo s'adapta molt bé a aquest tipus de música”, ha detallat Toni Barber.

 I el tercer dels concerts, 5 de març, i darrer d'esta edició del Beethoven Fest l’ha presentat el protagonista del recital de piano, Antonio Martínez. “He dividit este concert en dos parts, la primera basada en la figura del Beethoven més romàntic, la penúltima sonata de les 32 que va compondre, en què es veurà la transició de trencar amb la forma i és molt expressiva i una altra obra de Johannes Brahms. La segona part del concert l'he volgut enfocar a compositors nacionals i interpretaré una peça de la Suite Iberia d'Albéniz, i després una obra de l'alacantí Oscar Esplá, una obra molt divertida on trobarem una influència de la música popular valenciana.

Amb estos tres concerts, d´entrada lliure i gratuïta, subjecta a l´aforament de l´espai, l´edil de Cultura, Aurora Serrat, ha tancat la presentació d´este III Beethoven Fest convidant els amants de la música clàssica a assistir-hi.